Solar zonder Grenzen scoort met SMS4LIGHT tijdens Lichtfestival Gent

alt

Gent, januari 2012 – De actie SMS4LIGHT tijdens het Lichtfestival Gent klokte af op 6.600. Dit is het aantal sms’jes met het bericht ‘licht’ dat naar het nummer 3411 werd verstuurd. Elk sms’je ontstak een lamp in de kalebassenboom aan het Appelbrugparkje. De opbrengst gaat naar Solar Zonder Grenzen en het project Solau Togo in Togo. Gezien het mooie resultaat en de heel vele positieve reacties, hebben de initiatiefnemers besloten de actie virtueel verder te zetten.

Enfinity steunt alle vele jaren Solar zonder Grenzen en werkte ook actief mee aan deze actie.

“Betaalbare verlichting voor de plaatselijke bevolking in Togo is absoluut geen sinecure. Vervuilende en dure kerosinelampen zijn momenteel de enige optie en niet voor iedereen weggelegd. Daar willen wij verandering in brengen”, licht Bert Bernolet van Solar Zonder Grenzen toe. “Het project Solau Togo produceert ter plekke kalebaslampen. Deze zijn betaalbaar en hebben dankzij LED een langere levensduur. Ze worden via een Zonnekiosk aan de lokale bevolking verhuurd en heropgeladen. Een zonnepaneel op het dak voorziet van de nodige elektriciteit hiertoe”, aldus Bernolet.

 


Om blijvend betaalbare verlichting te voorzien voor de Togolees heeft Solar zonder Grenzen continu nood aan fondsen. We geloven dat we met de SMS4LIGHT-actie, zelfs zonder de kalebassenboom op het Lichtfestival, ook virtueel respons kunnen blijven genereren”, aldus Bernolet.

Het project kan dus nog steeds gesteund worden door een sms met het bericht ‘licht’ naar 3411 te sturen (€ 2/deelname). De opbrengst gaat naar Solar Zonder Grenzen en het project Solau Togo.

Enfinity, een onderneming met visie
  • Enfinity NV werd opgericht in 2005 door Gino Van Neer en Patrick Decuyper.
  • Core business: het ontwikkelen, realiseren, beheren, financieren, verkopen van projecten en producten in zonne-energie voor de particuliere en de business markt.
  • Focus: Enfinity focust haar activiteiten op investeringen in zonne-energie (PV technologie) in landen met een specifiek incentive programma.
  • Expansie: Enfinity heeft reeds meer dan 390 MW aan projecten ontwikkeld in Europa, Azië en Noord Amerika.
  • Positie: Enfinity is marktleider in België, heeft een marktleiderpositie in Europa en staat op een 8ste plaats wereldwijd (bron: IHS iSupply Corporation) als ontwikkelaar en installateur van PV installaties
  • Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Waregem. Er zijn nog regionale hoofdkantoren in Manila (Aziatische markt) en Atlanta (Noord en Zuid-Amerikaanse markt) .
  • Enfinity heeft 5 business divisies: Invest, Develop, Technics, Trade & Power 
  • Visie: Funding an affordable future
  • Missie: By creating the best Renewable Energy Solution, we make it accessible to everyone worldwide.
  • Company values: Caring, Innovative, Integrity and Customer Focus