Enfinity onderneemt succesvol op de Nederlandse markt.

Dankzij kwalitatief aanbod Enfinity zonnepanelen en omvormers wint Nobutec Solar aanbesteding van het Green Deal Bedrijventerrein Wateringseveld Polder (BWP) én Energiebesteding.

Gunning
Eind december 2012 is door Milieubuddy de aanbesteding voor de plaatsing van zonnepanelen op het bedrijventerrein WateringseveldPolder, onderdeel van de 21 Green Deals van MKB Nederland, gegund aan Nobutec Solar. Dankzij de combinatie van prijs, kwalitatief hoogwaardige materialen en de ruime expertise van Enfinity Trade werd de opdracht toegewezen aan Nobutec Solar.

Strategische samenwerking
Enfinity Trade uit het Belgische Waregem heeft meteen ook in Nobutec Solar een strategische partner gevonden om het Nederlandse marktpotentieel voor zonne-energie verder te ontwikkelen.  "Enfinity is alvast erg blij met deze gunning, een beter bewijs voor de kracht van een samenwerking tussen leverancier en dealer is niet denkbaar" zegt Ivo Stroeken, Account Manager Nederland voor Enfinity Trade. "Zonder de samenwerking met Enfinity en de ondernemingszin van Ivo Stroeken, had Nobutec Solar zelfs niet op deze aanbesteding ingeschreven" aldus Peter Boekestein, directeur Nobutec Solar.

Dealership
Nobutec Solar is sinds vorige maand officieel en exclusief Enfinity dealer voor de gehele provincie Zuid-Holland. Enfinity Trade wil haar marktaandeel verder vergroten en is actief op zoek naar ervaren installateurs van zonne-energiesystemen in Nederland. 

Enfinity, een onderneming met visie
  • Enfinity NV werd opgericht in 2005 door Gino Van Neer en Patrick Decuyper.
  • Core business: het ontwikkelen, realiseren, beheren, financieren, verkopen van projecten en producten in zonne-energie voor de particuliere en de business markt.
  • Focus: Enfinity focust haar activiteiten op investeringen in zonne-energie (PV technologie) in landen met een specifiek incentive programma.
  • Expansie: Enfinity heeft reeds meer dan 390 MW aan projecten ontwikkeld in Europa, Azië en Noord Amerika.
  • Positie: Enfinity is marktleider in België, heeft een marktleiderpositie in Europa en staat op een 8ste plaats wereldwijd (bron: IHS iSupply Corporation) als ontwikkelaar en installateur van PV installaties
  • Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Waregem. Er zijn nog regionale hoofdkantoren in Manila (Aziatische markt) en Atlanta (Noord en Zuid-Amerikaanse markt) .
  • Enfinity heeft 5 business divisies: Invest, Develop, Technics, Trade & Power 
  • Visie: Funding an affordable future
  • Missie: By creating the best Renewable Energy Solution, we make it accessible to everyone worldwide.
  • Company values: Caring, Innovative, Integrity and Customer Focus