Wells Fargo en Enfinity starten zonne-energie fonds

ATLANTA, GA – Wells Fargo & Company (NYSE: WFC) en Enfinity America Corporation (Enfinity), een van de meest toonaangevende bedrijven voor zonne-energie in Noord-Amerika, die haar producten aanbiedt aan ondernemingen, gemeentebesturen, onderwijsinstellingen en nutsbedrijven, kondigden de lancering van een gemeenschappelijk programma aan, waarbij Wells Fargo tot € 75 miljoen ($100 miljoen) ter beschikking zal stellen voor fotovoltaïsche (PV) projecten ontwikkeld door Enfinity. De door Wells Fargo ter beschikking gestelde fondsen zullen Enfinity in staat stellen haar klanten op een rendabele manier een schone en betrouwbare energiebron aan te bieden en haar groeiend aantal projecten voor lokale elektriciteitsproductie (DG) en nutsvoorziening in heel de Verenigde Staten te ondersteunen.

"Onze duurzame investeringen in de Amerikaanse markt voor zonne-energie geven blijk van de mogelijkheden die Wells Fargo in deze groeiende sector ziet", zei Barry Neal, hoofd van de Environmental Finance Group van Wells Fargo. “We kijken ernaar uit met Enfinity samen te werken en ondersteuning te bieden voor hun inspanningen om projecten te ontwikkelen die nieuwe jobs creëren in de V.S. en bedrijven helpen hun energiekosten onder controle te houden.”

Enfinity America Corporation, gevestigd in Atlanta, is in heel Noord-Amerika actief met projecten gaande van een PV-zonnepark van 33 MW in Ontario over een aantal projecten voor lokale elektriciteitsproductie (DG) in Californië tot haar recente verwerving van een PV-installatie van 9,8 MW op de terreinen van een gerenommeerd productiebedrijf in Ohio.

Rafael Dobrzynski, CEO van Enfinity America Corporation, zei: “De zonne-energiesector is onderhevig aan snelle veranderingen; ontwikkelaars van zonneprojecten kunnen niet langer rekenen op stimulansen zoals het subsidieprogramma van het Amerikaanse Ministerie van Financiën om hun projecten uitvoerbaar te maken. Enfinity heeft altijd een beroep kunnen doen op haar zeer efficiënte netwerk van geldschieters – en deze nieuwe samenwerking met Wells Fargo zal ons in staat stellen de vele mogelijkheden op het vlak van zonne-energie voor handels- en industriële ondernemingen en gemeenten in de Verenigde Staten op een veilige en duurzame manier te financieren."

David Shipley, Executive Vice-President en CFO bij Enfinity, voegde hieraan toe: “De samenwerking met Wells Fargo is een zeer positieve ervaring geweest. Om de due diligence-procedures van de bank na te leven moesten we verzekeren dat wij zelf over degelijke interne procedures beschikten, en moesten we een realiseerbare strategie voor marktbenadering met duidelijke mijlpalen voorleggen. We kijken ernaar uit deze nieuwe financiering optimaal te benutten om de groei in de zonne-energiesector verder te ondersteunen."

Sinds 2006 heeft Wells Fargo € 2 miljard ($2,7 miljard) geïnvesteerd in meer dan 300 projecten voor hernieuwbare energie in 27 Amerikaanse staten.

Over Wells Fargo
Wells Fargo & Company (NYSE: WFC) is een nationale, gediversifieerde, sterk op particulieren gerichte financiële dienstverlener met een vermogen van € 1 biljoen ($1,3 biljoen). Het bedrijf werd in 1852 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Wells Fargo biedt via meer dan 9.000 filialen, 12.000 geldautomaten, het internet (wellsfargo.com en wachovia.com) en andere kanalen in Noord-Amerika en daarbuiten bankdiensten, verzekeringen, investeringen, hypotheken en consumenten- en handelskredieten aan. Wells Fargo telt meer dan 270.000 medewerkers en levert diensten aan één op drie gezinnen in de Verenigde Staten. Wells Fargo & Company stond in 2011 op de drieëntwintigste plaats in de lijst van Amerika's grootste ondernemingen van Fortune. De visie van het bedrijf bestaat erin aan de financiële behoeften van alle klanten tegemoet te komen en hen op weg te helpen naar financieel succes.
 

 

Enfinity, een onderneming met visie
  • Enfinity NV werd opgericht in 2005 door Gino Van Neer en Patrick Decuyper.
  • Core business: het ontwikkelen, realiseren, beheren, financieren, verkopen van projecten en producten in zonne-energie voor de particuliere en de business markt.
  • Focus: Enfinity focust haar activiteiten op investeringen in zonne-energie (PV technologie) in landen met een specifiek incentive programma.
  • Expansie: Enfinity heeft reeds meer dan 390 MW aan projecten ontwikkeld in Europa, Azië en Noord Amerika.
  • Positie: Enfinity is marktleider in België, heeft een marktleiderpositie in Europa en staat op een 8ste plaats wereldwijd (bron: IHS iSupply Corporation) als ontwikkelaar en installateur van PV installaties
  • Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Waregem. Er zijn nog regionale hoofdkantoren in Manila (Aziatische markt) en Atlanta (Noord en Zuid-Amerikaanse markt) .
  • Enfinity heeft 5 business divisies: Invest, Develop, Technics, Trade & Power 
  • Visie: Funding an affordable future
  • Missie: By creating the best Renewable Energy Solution, we make it accessible to everyone worldwide.
  • Company values: Caring, Innovative, Integrity and Customer Focus