Enfinity verankert duurzame groei

Logo EMAS

Enfinity verankert duurzame groei in de bedrijfsvoering via ISO 14001 en EMAS.

Nadat PV Cycle, de Europese koepelorganisatie actief in ophaling en recyclage van fotovoltaïsche panelen, de vestiging van Enfinity in Assenede als officieel Belgisch inzamelpunt voor zonnepanelen erkend heeft, gaat Enfinity nog een stap verder. De onderneming wil in al zijn activiteiten de grootst mogelijke duurzaamheid nastreven. Zulke visie moet vertaald en toegepast zijn in alle bedrijfsprocessen. De certificering met IS0 14001 biedt het ideale kader om Enfinity als bedrijf duurzaam te organiseren en verder te ontwikkelen. De afdeling ‘Quality and Reliability' zorgt voor de opvolging van de procedures binnen Enfinity zelf.

Het bedrijf engageert zich om in al zijn bedrijfsprocessen alle relevante milieuaspecten alsook de gezondheid en de veiligheid van zijn medewerkers, klanten, aannemers, bezoekers en andere stakeholders te respecteren. Het bedrijf werkt op dagelijkse basis van een gedetailleerd actieplan dat werd vastgelegd in de milieuverklaring, aan concrete milieudoelstellingen zoals het verminderen van stroom -en waterverbruik, de afvalberg, het brandstofverbruik, enz.

"Enfinity wil de beste hernieuwbare energieoplossingen aanbieden en deze toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen op deze planeet," licht CEO Steven De Tollenaere toe. "ISO 14001 en EMAS-registratie zijn daarbij voor onze stakeholders de garantie dat we die visie ook daadwerkelijk in de realiteit willen vertalen."
 

Enfinity, een onderneming met visie
  • Enfinity NV werd opgericht in 2005 door Gino Van Neer en Patrick Decuyper.
  • Core business: het ontwikkelen, realiseren, beheren, financieren, verkopen van projecten en producten in zonne-energie voor de particuliere en de business markt.
  • Focus: Enfinity focust haar activiteiten op investeringen in zonne-energie (PV technologie) in landen met een specifiek incentive programma.
  • Expansie: Enfinity heeft reeds meer dan 390 MW aan projecten ontwikkeld in Europa, Azië en Noord Amerika.
  • Positie: Enfinity is marktleider in België, heeft een marktleiderpositie in Europa en staat op een 8ste plaats wereldwijd (bron: IHS iSupply Corporation) als ontwikkelaar en installateur van PV installaties
  • Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Waregem. Er zijn nog regionale hoofdkantoren in Manila (Aziatische markt) en Atlanta (Noord en Zuid-Amerikaanse markt) .
  • Enfinity heeft 5 business divisies: Invest, Develop, Technics, Trade & Power 
  • Visie: Funding an affordable future
  • Missie: By creating the best Renewable Energy Solution, we make it accessible to everyone worldwide.
  • Company values: Caring, Innovative, Integrity and Customer Focus