Bespaar door beter energiebeheer

Optimaal energierendement met innovatieve monitoring van Enfinity

Enfinity lanceert twee slimme oplossingen voor een efficiënt energiebeheer bij particuliere en semiprofessionele PV-installaties. Samen met Fifthplay, expert in het verrijken van slimme woningen en gebouwen met webgebaseerde energiediensten, kan de omvormer voortaan aan de Gateway gekoppeld worden. Hiermee wordt productie van de zonnestroom installatie op de voet gevolgd. Met de E-Meter garandeert Enfinity bovendien een volledige monitoring van alle nutsvoorzieningen in huis of bedrijf, inclusief verbruik. Een online platform en speciale smartphone app laten de gebruiker toe zijn gegevens altijd en overal te raadplegen en bij te sturen.

Enfinity pakt uit met de twee innovatieve producten waarmee de gebruiker zijn elektriciteitsproductie en volledig energieverbruik onder controle brengt: de Gateway en de E-meter. Met de Gateway wordt het voor eigenaars van een PV-installatie mogelijk om de omvormer te koppelen aan het online platform, waarmee de productie permanent in kaart gebracht wordt. De E-meter heeft een groter inzetbereik en monitort naast de productie, het volledige energieverbruik. Alle gegevens kunnen altijd en overal worden geconsulteerd en bijgestuurd via het online platform www.myenfinity.biz en de SmartEnfinity-applicatie. Opvallend: zowel de Gateway als de E-meter zijn compatibel met verschillende merken van omvormers.

Gateway
De Gateway volgt de productie van de zonnestroom installatie op en registreert continu alle data van de omvormer(s). Het toestel is met diverse merken omvormers compatibel en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid dankzij de eenvoudige installatie, ‘Plug & Play’. De gegevens worden via het online platform www.myenfinity.biz gerapporteerd, gearchiveerd en verder verwerkt. Zo heeft de gebruiker overal ter wereld zicht op zijn productie en onmiddellijk weet van mogelijke storingen. Deze integratie met het online platform kwam tot stand in samenwerking met Fifthplay dat vernieuwende technologieën voor energiemanagement in gebouwen ontwikkelt.

E-meter en SmartEnfinity-app
Enfinity’s E-meter gaat een stap verder en registreert zowel de productie als het volledige energieverbruik met mogelijks ook inbegrip van water en gas. Het doel van deze complete energiemonitoring is het terugdringen van de kosten door een efficiënter gebruik. De bezitter van de meter krijgt een helder en realtime beeld van alle energiekosten en -opbrengsten. Zo analyseert de E-meter snel fluctuaties in het energiegebruik, geeft het trends weer en maakt het prognoses van de te verwachten energiekosten. Behalve op www.myenfinity.biz heeft de gebruiker toegang tot dit alles via de SmartEnfinity-applicatie. Altijd en overal kan de productie en het verbruik daarom gemakkelijk geconsulteerd en bijgestuurd worden.

  

www.enfinity.biz 
De portaalsite www.myenfinity.biz biedt een keuze in drie gebruikersniveaus. My Enfinity Light meet de elektriciteitsproductie van een PV-installatie met één omvormer. De My Enfinity Basic-software staat een trede hoger en meet naast de productie van een zonnestroom installatie met meerdere omvormers ook het elektriciteitsverbruik. My Enfinity Plus zal later worden uitgebreid naar andere energieoplossingen.

“Enfinity heeft zich hierbij steeds tot doel gesteld toekomstgerichte en efficiënte technologieën te ontwikkelen met het oog op een maximaal rendement”, licht Jurgen Van Damme, Marketingverantwoordelijke bij Enfinity, toe. “Met de Gateway en E-Meter bieden we de eindverbruiker instrumenten om de eigen elektriciteitsproductie en totaalverbruik te beheren. In een tijd waarin de energieprijzen de pan uit swingen betekent dit dan ook een absolute meerwaarde tegen een beste prijs-kwaliteitverhouding.”

Enfinity, een onderneming met visie
  • Enfinity NV werd opgericht in 2005 door Gino Van Neer en Patrick Decuyper.
  • Core business: het ontwikkelen, realiseren, beheren, financieren, verkopen van projecten en producten in zonne-energie voor de particuliere en de business markt.
  • Focus: Enfinity focust haar activiteiten op investeringen in zonne-energie (PV technologie) in landen met een specifiek incentive programma.
  • Expansie: Enfinity heeft reeds meer dan 390 MW aan projecten ontwikkeld in Europa, Azië en Noord Amerika.
  • Positie: Enfinity is marktleider in België, heeft een marktleiderpositie in Europa en staat op een 8ste plaats wereldwijd (bron: IHS iSupply Corporation) als ontwikkelaar en installateur van PV installaties
  • Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Waregem. Er zijn nog regionale hoofdkantoren in Manila (Aziatische markt) en Atlanta (Noord en Zuid-Amerikaanse markt) .
  • Enfinity heeft 5 business divisies: Invest, Develop, Technics, Trade & Power 
  • Visie: Funding an affordable future
  • Missie: By creating the best Renewable Energy Solution, we make it accessible to everyone worldwide.
  • Company values: Caring, Innovative, Integrity and Customer Focus